Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe mot seksuelle overgrep?

Jente 19 år
 

Spørsmål

For å gjøre en lang historie kort: For å forhindre at fler barn blir utsatt for seksuelle overgrep, hva kan jeg gjøre? Ønsker å fange opp å forhindre før det skjer, hvordan går man frem? En hjelpelinje på telefon eller nett? Hvor skal man henvende seg for å starte noe slik eller er det et håpløst forslag?

Besvart 16.08.2019 13:52
 

Svar
Hei

Det er veldig fint og motiverende at du vil hjelpe til mot dette. 

Det finnes allerede hjelpetelefoner og hjelpesentre, og det vil være en god idé å ta kontakt med dem for å høre om hvordan du kan hjelpe best, og hva du eventuelt kan utdanne deg til for å hjelpe best. 

Felleskap mot seksuelle overgrep er en paraplyorganisasjon som garantert har god oversikt. Der bør du lese, og gjerne kontakte dem. De har også sentre mot incest og seksuelle overgrep, som også har hjelpetelefon.

Redd Barna har også en god oversikt over hvem som kan hjelpe til, som du kan se her, og alle disse stedene vil det kunne være aktuelt å jobbe. De har oversikt over både krisesenter og hjelpetelefoner.

Så det fins med andre ord noen gode organisasjoner som gjør alt de kan for å forhindre dette. Det kan være mange måter å hjelpe disse organisasjonene på, og det vil være lurt å ta kontakt med dem for å høre hvordan hjelp de kunne trenge, og hva du eventuelt kan utdanne deg til for å hjelpe. 

Hvis du merker at du savner noe og vil bidra med egen type hjelp, er det mulig å starte sin egen organisasjon på sikt, selv om det er et litt lengre prosjekt. 

Det er mange måter å hjelpe på, og vi anbefaler at du kontakter disse organisasjonene og får tips og informasjon om hvordan du kan hjelpe best! 

Lykke til, spør oss gjerne igjen.

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep