Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi ble seksuelt overgrepet på en fest. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Venninna mi ble seksuelt overgrepet på en fest av en kompis, nå er hun veldig deprimert og går nå til sykolog! Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet ditt

Du lurer på om det er noe du kan gjøre for å hjelpe venninnen din som har blitt utsatt for seksuelt overgrep. Svaret på det er ja, og sannsynligvis er du allerede til hjelp bare ved å være der og bry deg om henne.

Det er forferdelig trist å høre at dette har skjedd, og det er lett å forstå at venninnen din har det vanskelig nå. Du skriver at hun går til psykolog, og det er bra for det kan være godt for deg å vite at hun er ivaretatt av en fagperson som følger henne opp. Det gjør at du kan fokusere på å være venn og kanskje bidra til at hverdagene kan kjennes litt lettere.

Jeg legger ved to artikler til deg som handler om hvordan man kan hjelpe en venn som har det tøft. Det er tre ting en bør huske på: 1) hjelpe vennen sin å få hjelp 2) Være en som vennen kan snakke med om det vanskelige og 3) være med på å skape noen pauser fra det vanskelige ved å få vennen sin med på hyggelige ting. Siden din venninne går til psykolog er ivaretatt der kan du fokusere på punkt 2 og 3. 

Håper dette svaret kan være til nytte for deg. Venninnen din er heldig som har en venn som bryr seg om henne.

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep