Hopp til hovedinnholdet

Kondomsprekk?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde sex og brukte kondom, men dagen etterpå oppdaget jeg størknet sæd rundt skjedeinngangen. Jeg er redd for at kondomet kanskje har sklidd av eller sprukket, men jeg klarer ikke å huske hva som skjedde da vi drev på. Har forresten bare hatt mensen et par ganger de siste årene, så kan ikke vente til neste menstruasjon for å være sikker på at jeg ikke er gravid. Er det stor sannsynlighet for at jeg kan bli gravid og burde jeg da ta en angrepille nå, før det er for sent?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har hatt sex med kondom, men at du dagen etter oppdaget størknet sæd rundt skjedeåpningen. Du husker ikke hva som skjedde under samleiet, men du er nå redd for at kondomet kan ha sprukket eller sklidd av. Du lurer på om du bør ta angrepille nå, før det er for sent. Du skriver at menstruasjonen din er uregelmessig.

Jeg tenker at du bør ta nødprevensjon, spesielt dersom du ikke husker hva som kan ha skjedd. Dersom det var sædrester du hadde i skjedeåpningen, er muligheten for at du kan bli gravid absolutt til stede. Nødprevensjon (tabletter) må tas inne 3 døgne etter samleiet. Jo tidligere tablettene tas, jo sikrere er effekten.

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon