Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten koste og han sprutet sæd rundt skjeden. Kan jeg bli gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare lurer på en ting. Jeg koste meg litt med kjæresten, hadde ikke direkte sex men tror han sprutet rundt skjeden. Fikk mensen også imens vi koste oss. er det muligheter for å bli gravid? har nå gått 3 uker siden jeg fikk mensen under kosingen. Og jeg har nå hatt mørk utflod, vondt i korsryggen, hodepine, kvalm og ekstreme smerter i magen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det må komme sædceller opp i skjeden din for at du skal bli gravid. Det kan skje ved at han har penis inni skjeden din eller at han fingret deg og førte sæd opp i skjeden på den måten. 

Hvis dette skjedde under mensen er det liten fare for å bli gravid. Du må ha eggløsning og den kommer to uker før neste mens. Har man regelmessig mens på rundt 28 dager vil de si omtrent 14 dager etter siste mens første dag. Men siden sædceller kan leve i tre til fem dager er det et lengre periode man kan bli gravid på. 

Ut fra det du beskriver er sjansen liten for at du er gravid, men det er vanskelig å svare helt sikker. Siden du har litt symptomer på graviditet bør du ta en graviditetstest dersom neste mens ikke kommer som normalt. 

Jeg råder deg til å tenke på prevensjon videre. Neste gang har dere kanskje lyst til å ha samleie og da er det viktig å være forberedt med sikker prevensjon. Ved ubeskyttet sex eller når prevensjonen svikter bør du bruke angrepille. 

Under finner du noen artikler jeg råder deg å lese. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex