Hopp til hovedinnholdet

Jeg er på den tredje aktive pillen på nytt brett. Tok første pilla i 11 tiden, andre pillen i 14 tiden og tredje pilla rundt 15 tiden. Er jeg fortsatt sikret mot graviditet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg går på p piller, er ferdig med sukkerpille uka mi. Er på den tredje aktive pillen, og startet på det nye brettet i tide. Jeg har "slurvet" litt med disse tre pillene, tok første pilla i 11 tiden, andre pillen i 14.00 tiden og tredje pilla rundt 15.00 tiden. Er jeg fortsatt sikret mot graviditet? hadde sex i dag uten kondom, og ble veldig usikker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ja det går helt  fint. Så lenge det ikke går mer enn 36 timer mellom to piller er du fortsatt beskyttet. Det vil si at det kan gå inntil 12 timer etter det vanlige tidspunktet uten at det går utover sikkerheten. Men råder deg til å ha faste rutiner og ta pillen til omtrent samme tidspunkt, da er det lettere å huske pillen hver dag.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon