Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg gå frem for at jeg ikke skal bli gravid når jeg har glemt p-piller?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Har tatt p-piller i snart to år og kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har glemt en pille. Nå er jeg i andre uke på brettet, og glemte dessverre en pille her, tok pillen 44 timer etter den forrige. Glemte også en pille sent i uke 1 på samme brett, da tok jeg pillen 37/38 timer etter den forrige. Lurer da på hvordan jeg skal gå fram for at dette ikke skal ende i graviditet. Mvh jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 19 år!

Så flott at du tar kontakt med oss når du har glemt p-piller og lurer på hva du burde gjøre!

Du skriver ikke hvilken p-pille du bruker. Det er litt forskjellig hva man skal gjøre ettersom hvilken p-pille man bruker. Jeg antar at du bruker en enfasepille som for eksempel Microgynon eller Loette. Dette er de vanligste p-pillene. 

Hvis du bruker en enfasepille og bare har glemt en pille regnes du fortsatt som beskyttet mot graviditet. Da trenger du ikke foreta deg noe.

Hvis du glemmer to eller flere enfasepiller etter hverandre, kan det være nødvendig å ta nødprevensjon hvis du har hatt ubeskyttet samleie. Det anbefales også å bruke kondom i en uke etterpå.

Hvis det er slik at du bruker en flerfasepille som Synfase eller Qlaira kan du lese mer om hva du bør gjøre i artikkelen jeg har lagt ved.

Jeg forstår det slik at du har glemt to piller, men det var ikke to piller etter hverandre. Det var en pille i uke 1 og en pille i uke 2. Du tok også pillene før det var gått 48 timer.

Jeg tenker at du ikke trenger å gjøre noe i forhold til dette. Hvis du ønsker å være på den sikre siden kan du bruke kondom i tillegg i en uke. Men du regnes fortsatt som beskyttet mot graviditet selv om du har glemt disse pillene. 

Hvis det viser seg at du nå begynner å glemme mye piller kan det være lurt å tenke over om du bør bytte prevensjon til for eksempel p-stav. 

Håper dette var svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon