Hopp til hovedinnholdet

Ved anal-sex, hvordan ungår man å fa bæsj på tissen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Ved anal-sex, hvordan ungår man å fa bæsj på tissen? Har hørt noe om å danne et vakum, hva vil det si i denne sammenhengen? Hvor lenge ettter sex bør du sjekke deg? Kan man med sikkerhet vita at dama også har sjekket seg? Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er fint at du er nysgjerrig og ønsker kunnskap om sex. Når du har sex med en partner er det alltid viktig å være trygg på at det dere gjør sammen er ønsket av begge parter, slik at det kan bli en positiv opplevelse.
Det er som relge liten fare for at det kommer avføring på penis ved penetrering. Til vanlig er endetarmen tom, og det er kun når du føler at du må på toalettet at det er avføring i den nederste delen av tarmen.
Hvis det anale samleiet varer over tid, vil de naturlige sammentrekningene i tarmen medføre at det kommer avføring ned i analkanalen. 
Det er derfor lurt å bruke kondom både for hygienens del, for å unngå å få rester av avføring direkte på penis. Men også for å beskytte mot smitte av seksuelt overførbare infeksjoner.
Noen bruker en såkalt analdusj, som kan kjøpes på for eksempel på Kondomeriet.

Dersom du har hatt ubeskyttet sex med en partner du ikke kjenner smittestatusen til, kan du teste deg etter 2 uker. Du bør også teste deg jenvlig for smitte dersom du ikke har fast partner men regelmessig sex med ny partner.

Du kan ikke med sikkerhet vite om den du har sex med har sjekket seg, har eller ikke har smitte av kjønnssykdom. Derfor er det alltid viktig å bruke kondom når du har sex med ny partner og sjekke seg regelmessig. Du kan selvsagt spørre, men om du får et ærlig svar er uvisst.
Får du deg ny kjæreste, og dere begge har vært seksuelt aktiv med andre, er det lurt at dere sjekker dere for å slippe ubehaglige overraskelser.

Du kan sjekke deg gratis på Helsestasjon for ungdom.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex