Hopp til hovedinnholdet

Fikk p-stav for ca 1,5 måned siden. I det siste har jeg fått mye kviser. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tok en p-stav for ca 1,5 måned siden. I det siste har jeg fått mye kviser og lurer derfor på om det går an å få medisin mot dem selv om jeg har p-stav? Vil medisinen virke selv om jeg har p-stav eller må jeg ta p-staven ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er vanlig at man kan få kviser når man har satt inn p-stav. Du kan få behandling selv om du har p-stav. I første omgang anbefaler jeg at du snakker med ansatte på et apotek. De har gode produkter og prosedyrer for hvordan håndtere kviser. 
 
Sex og samfunn skriver dette om bivirkninger; "Siden p-stav inneholder hormonet gestagen kan du få bivirkninger, akkurat som ved andre typer hormonell prevensjon. Det er veldig lite hormoner i p-staven og det er derfor ikke så mange som opplever noen bivirkninger. Disse er også helt ufarlige og går ofte over innen de tre første månedene."
 
Jeg anbefaler at du beholder p-staven og at du prøver å være litt tålmodig med tanke på kvisene. Sannsynligvis vil de forsvinne like fort som de kom.  
 
Du kan også få informasjon og noen tips i den vedlagte artikkelen om kviser.  


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon