Hopp til hovedinnholdet

Jeg skulle noe forige uke, og valgte derfor og fortsette rett på nytt brett.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Begynte med Loette p-piller for ca. 1 mnd siden.. Jeg skulle noe forige uke, og valgte derfor og fortsette rett på nytt brett, og droppe sukkerpillene (de hvite hormonfrie). På dag 26 på første brett fikk jeg svak mensen (gammelt blod blandet med utflod), så etterhvert ble det bare mer og mer, og nå er det sånn mengde jeg pleier å ha på dag 3 i mensen uka .. (er på dag 34 av pillene nå.)... Jeg blør fortsatt, og det virker ikke som det gir seg enda, er dette vanlig? Pleier å ha mensen i ca 4-5 dager, og bare gammelt blod 2dager etter det, men nå virker det som det kommer til å vare lengre Er det noe jeg kan gjøre for å bli kvitt det innen en uke, siden jeg skal på avsluttningstur på hotell med klassen, der det er mulighet for å bade, og har planer om å ha sex med kjeresten siden vi ligger på samme rom.. Er ikke interessert i å bade med tampong, eller ha sex med mensen... Takk for svar på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det du opplever er ikke uvanlig når du utsetter ved å gå direkte over på et nytt brett. Særlig når du bruker p-piller som inneholder lave mengder hormoner, slik som Loette.

Det er ikke farlig å utsette menstruasjonen en eller flere ganger på rad. Det som er sikkert er at jo lenger du utsetter menstruasjonen jo større er sjansene for mellomblødninger.

Noen får mellomblødninger etter å ha hoppet over «mensen» én gang, andre kan hoppe over flere før man får en mellomblødning. Får man en mellomblødning kan man ta pillefri pause eller sukkerpiller (placebotabletter) for å få «mensen», men da må man ha brukt pillene i minst 21 dager sammenhengende først. 

Det du kan gjøre nå, er at du tar en pause som på 7 dager slik at du får en pillefri uke. Da vil du mest sannsynlig bli ferdig med blødningen innen du skal møte kjæresten din.

Etter pausen starter du opp på et nytt brett som normalt, og du vil fortsatt være godt beskyttet.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon