Hopp til hovedinnholdet

Hun vil slutte på p-piller. Må hun fullføre brettet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har tenkt å slutte på p piller. Jeg bruker oralcon p piller. Går det bra om jeg slutter midt i ett brett eller må jeg fullføre brettet før jeg slutter med piller? I bruksanvisningen på oralcon pakken står det at jeg kan slutte når som helst. Men jeg vil bare være sikker på om det går bra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (20)

Hvis du ikke lenger har behov for p-piller, kan du slutte når du ønsker det, men helst etter å ha fullført brettet. Da vil du være beskyttet mot graviditet de første 7 dagene etter siste pille.

Jeg vil ikke anbefale deg å slutte på p-pillene dine før du har bestemt deg og startet opp med en ny prevensjonsmetode, dersom du er seksuelt aktiv.

Når du får behov for prevensjon igjen må du starte med pillene i begynnelsen av en mens på samme måte som du startet første gang.

Men hvis du har mistanke om at du snart får behov for prevensjon igjen, bruker vi å anbefale kontinuerlig bruk. Det er størst fare for bivirkninger fra pillene, også de mer alvorlige som blodpropp, de første månedene man bruker p-piller. Derfor er det bedre for kroppen å bruke de kontinuerlig enn å ta korte pauser.

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller