Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille, lang mensblødning.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, i sommer så dro jeg på en to-netters lang ferie og glemte p-pillene hjemme. På turen hjem fikk jeg mensen selv om det bare var 8 dager siden sist menstruasjon. Etter det har jeg småblødd litt, men blodet ar vært brunt å tykt. når jeg kom hjem fra ferien så fortsettet jeg bare som normalt på p-pillene. jeg tok ikke to på en dag, jeg bare tok en som vanlig. Nå har jeg sånn 2-3 p-piller igjen på brettet før jeg skal ha mensen, men jeg blør mye, bare at blodet er brunt å tykt. hvorfor skjer dette, hva burde jeg gjøre? værsåsnill å svar fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

At du blør mellom to mensperioder, skyldes nok at du har glemt 2 p-piller. Du skriver ikke hvilken type p-piller du bruker. men bruker du lavdose p-piller som f.eks Loette Mercillon og Yasminelle er det mer vanlig med blødninger utenom mensperioden. Glemmer man flere av disse pillene, slik du har gjort, får man enda mindre østrogen tilført, noe som kan påvirke livmorslimhinnen din og gi småblødninger. Du beskriver blødningen din som brun, dette er normalt og tyder på at det er litt gammelt blod som kommer ut.

Dersom du fortsetter å ha blødninger mellom to mensperioder tiltros for at du tar p-pillene dine slik du skal, anbefaler jeg deg å oppsøke helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Mellomblødninger kan skyldes seksuelt overførbar infeksjon eller at de p-pillene du bruker ikke er helt tilpasset deg.

 

Vennlig hilsen jordmor

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon