Hopp til hovedinnholdet

Øket utflod, sur lukt og smak fra underlivet. Hormonspiral og mørk brun mens de siste gangene. Hva kan det være.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg merket for et par mnd sider at utfloden økte, den ble tykkere og hvitere. Samtidig merket jeg at jeg smakte veldig surt av meg der nede, i forhold til hva det har gjort før. Den økte utfloden har jeg ikke nå lenger. Dro til legen for å sjekke meg for sopp, bakteriell vagose, klamydia og gonoré, men hadde ingen av delene. Har fast partner. Jeg går på hormonspiral og. Har også hatt mørk brun mensen under hele mens perioden siste to gangene. Har også sjekket jevnlig om denne sure smaken av vagina forsvinner, men det har det ikke gjort. Den var plutselig helt borte dagene etter forrige mens, men nå en uke etter at mensen har vært borte smaker det veldig sterkt surt der nede. Har god kroppshygoene og bruker kun vann når jeg vasker meg der nede. Er helt sikker på at denne smaken ikke har vært der tidligere, lukter heller ikke noe spesielt. Hva kan dette være?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Hormonene i spiralen er trolig årsaken til den mørke fargen på mens blodet. Du kan vente to mnd. før du eventuelt oppsøker lege for dette. Blir det smerter kontakter du legen med en gang. Lukten fra underlivet kan være endring av bakteriefloraen. Årsakene til det kan f.eks være ny seksualpartner, stress, røkere er mer utsatt. Ofte finner en ikke grunnen. Jeg vil anbefale deg å forsøke å bruke løssittende klær, løse bukser eller skjørt. Trange bukser kan holde på fuktighet som naturlig skal tørke opp. Intimbarbering , fjerning av hår som skal fange opp bakterier og virus før det kommer inn i kroppen. Du vasker deg med rent vann, men dusjer du kun nedover? Det er ikke nødvendig å bruke dusjen oppover i skjeden. Gjør du det vil  du skylle bakteriene som er rundt skjeden oppover istede for å skylle det bort fra kroppen. Dette forsterkes dersom du har fjernet kjønnshårene. 
Du har mulighettil å diskutere problemene dine på helsestasjon for ungdom.
Ta en titt på artiklene jeg har lagt med,mulig du finner noe nyttig der.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse