Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på ceracette p-piller. Jeg tok den siste pillen på et gammelt brett jeg hadde, når jeg var på den 3.tabletten. Er jeg fortsatt sikker da? Eller må jeg vente i 7 dager før jeg er sikker?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går på cerazette p-piller. Jeg hadde glemt mine p-piller hjemme når jeg var på overnatting, men hadde et gammelt brett med to piller der jeg overnattet. Jeg tok da den nest siste pillen på det gamle brettet mit, når jeg var på den 3. Tabuletten. Er jeg fortsatt sikker da? Eller må jeg vente i 7. Dager før jeg er sikker igjen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg er ikke helt sikker på om jeg her klarer å forstå deg riktig.

Jeg skriver derfor litt om hovedregelen når det gjelder Ceracette.

Ceracette er et godt og trygt prevensjonsmiddel dersom det brukes riktig.

Dersom man glemmer en pille, er det slik, at dersom gestagen p-pillene tas mer enn 12 timer for sent (Dvs at det går mer enn 36 timer mellom to piller), skal kvinnen ta en pille så snart som mulig og deretter fortsette med de neste tablettene til vanlig tid. Hun må bruke kondom eller avstå fra samleie i de neste 2 dagene.

Det tryggeste i ditt tilfelle, tenker jeg, er å bruke kondom i 2 dager, for å være sikker for å være beskyttet mot graviditet.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon