Hopp til hovedinnholdet

Hei Kjøresterk min er i Brasil med skolen og skal være der i 14 dager. Klassa blei fortalt att når dei kom heim må dei være i karantene i 6 månader

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Kjøresterk min er i Brasil med skolen og skal være der i 14 dager. Klassa blei fortalt att når dei kom heim må dei være i karantene i 6 månader. For fare for smitte av fleire typer sykdommer. Stemmer dette og viss så betyr de da att eg og kjersten min ikkje kan ha sex eller må vi da ha beskytta sex i dei 6 månene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år

Takk for at du skriver til oss!

Jeg har forsøkt å finne noe forklaring på det du spør om. Men det finnes ikke noe dokumentasjon (som jeg finner) som sier at man skal være i karantene etter opphold i Brasil. Jeg tror klassen må ha misforstått informasjonen de har fått. 

Det er heller ikke noe som tilsier at dere ikke kan ha sex når hun kommer hjem. Det eneste unntaket måtte være dersom hun har hatt ubeskyttet sex når hun er i Brasil - i så fall bør hun teste seg for kjønnssykdom når hun kommer hjem. Da må dere bruke kondom inntil hun har fått svar på prøvene ( og det tar vanligvis 1-2 uker, ikke 6 mnd).

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon