Hopp til hovedinnholdet

Er Cerazette minipiller eller ikke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har begynt på p piller. De p pillene jeg går på heter cerazette. Jeg har lest litt forskjellig og noen sier det er minipillen og noen sier at det ikke er, så jeg blir litt usikker på hva det er. Jeg lurte derfor på om du kunne hjelpe meg med dette spørsmålet om cerazette er minipille eller ikke? Jeg lurte også på om det er viktig å ta pillene til samme tid hver dag. Jeg tar pillene 07.30 i ukedagene og 10.00 - 10.30 i helgene går det greit? Er jeg da forsatt sikret om jeg skal ha sex? Håper dere kan svare på dette:)))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Cerazette er en av to typer minipiller. Den andre sorten er Conludag. Begge typer minipiller inneholder bare gestagener. Vanlige p-piller inneholder østrogen i tillegg til gestagen. Det er i grunnen det som kjennetegner om det er minipiller eller ikke. Conludag  må man ta helt regelmessig og om man glemmer den mer enn 3 timer er man ikke godt nok beskyttet lengre. Cerazette er litt annerledes. Disse kan man glemme i inntil 12 timer før det er økt fare for å kunne bli gravid. Med Cerazette er det ikke noen problemer om du tar dem klokken 7 på ukedager og klokken 10 i helgene. Det blir ikke økt fare for graviditet av den grunn!


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Når kan man få innvilget skilsmisse?