Hopp til hovedinnholdet

Selv om vi spleiser, er det noen måte vi kan få p-stav billigere enn 1128?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er jente 14år har en kjæreste han er 15år. Vi begynte egentlig å bli klare forå ha sex. Men jeg vet mamma er i mot det, før vi er 16år. Men legen var med på at jeg fikk p-piller uten at mamma vet om det. Jeg fikk Marvelon 21 så jeg kan ta alle 3 brettene etter hverandre uten pause, jeg fikk vite at det var ufarlig og hvor det er sikkrest. Jeg begynte på Marvelon og Cerazette samme dagen det var for å være sikker på 3je dagen. Sluttet Cerazette etter en uke. Jeg fikk også Marvelon fordi det inneholder det samme som p-staven.Selv om vi vil spleise er det noen måte vi kan få den billigere enn 1128? Jeg oppbevarer Marvelon innerlomma i sekken og tar en hver kveld før jeg legger meg kjæresten hjelper meg huske at jeg tar den. Er redd for at Mamma skal oppdage dem.? Har dere tips annet sted jeg kan oppdevare dem. Vi har begynt å ha sex nå. Han pleier å hjelpe sleike meg lenge før sex så jeg blir skikkelig våt. Han synes jeg har en utrolig deilig fitte. Hvor er det deiligst når doggy?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du husker å ta en pille hver kveld og at kjæresten hjelper deg å huske det. Men kanskje skal du vurdere å ta p-pilla på morgenen? Hvis du glemmer den på kvelden, går det mange timer, der du sover. Hvis du tar den på morgenen, er du våken i mange timer, og hvis du glemmer den, kan du bare ta den fordi den ligger i skolesekken. Du kan snakke med helsesøster om skolen om dette. 
Det er noen helsestasjoner for ungdom som har gratis prevensjon til de som er under 16 år og over 21 år. Du kan snakke med helsesøster på skolen, og spørre om dette er en ordning for din kommune. Hvis det er ikke er det, vet jeg dessverre ikke om noen andre andre måter, enn at dere må spare til den. Kanskje kan dere gjøre småjobber for at det skal gå raskere? Spør din mor, og familien ellers om du kan gjøre noe for å hjelpe til. Mange som er fylt 13 år selger aviser i helgene. Da kan man også tjene noen kroner. 
Innerlomma på sekken er et lurt sted. Jeg kommer ikke på noe annet som er like lurt. Hvis din mor finner p-pillene, kan du si at det ikke er noen aldersgrense på prevensjon og du kan vise henne den vedlagte artikkelen. 
Det er viktig at du vil det dere gjør når der har sex. Du bestemmer over kroppen din! Du bestemmer også hva du vil gjøre og hva du ikke vil gjøre. 
Jeg beklager at jeg ikke forstår det siste spørsmålet du stiller. Hvis du lurer på hvor det skal kjennes godt når man har samleie i doggy style, når penisen kommer inn i skjeden bakfra, er det noen som nyter samleiet i denne stillingen. Da kjenner man det i skjeden og kanskje i hele klitorisen.
Hvis jenta ikke er tent, kan samleie gjøre vondt. Hvis han støter penisen for hardt eller langt inn, må du si i fra med en gang. Samleie skal ikke være vondt. 
Det er bare 30 % som nyter penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på for de flest er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. 
Kanskje skal dere ta en pause fra samleier og at dere lærer dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved bruk av finger; fingre, hånd, munn? da vil dere bli godt kjent med hverandres kropper og kjønn og hva den andre liker og nyter. Du kan forklare og vise ved å holde din finger/fingre over hans og lede fingeren/fingrene.
Dere kan lese artiklene sammen og snakke om det dere leser. 
Snakk med helsesøster!


Jeg håper dette er svar på det du lurte på og at det er til hjelp for deg!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon