Hopp til hovedinnholdet

Hva kom det av at jeg nesten ikke merka at penisen var inni meg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! I helga så hadde jeg og kjæresten min sex for første gang, når han lå oppå meg så merka jeg ingenting, jeg blødde heller ikke, men når vi sto i dusjen så merka jeg at vi hadde sex, hva kom det av, at jeg nesten ikke merka at han var inni meg, når han lå mellom beina mine...? Hilsen meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Hvis du var ordentlig seksuelt tent, var skjeden våt og utvidet. Hvis du samtidig var avslappet i musklene i bekkenet, ble det enda bedre plass i skjeden. Det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden er en potensiell utførselskanal for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Man kan lære seg å nyte det. 
Det er vanlig at man ikke blør når man har det først samleiet. Det finnes ingen "jomfruhinne". Jenter har en slimhinnefold som danner en krans et par cm innenfor skjedeinngangen og markerer overgangen inn til selve skjeden. Åpningen i skjedekransen kan variere i størrelse. Alle kvinner er forskjellige, og mange har nesten ingen slik krans. Skjedekransen er elastisk og kan tøyes betydelig uten at slimhinna revner, særlig hos jenter i og etter pubertet. Farge og utseende varierer fra jente til jente og vil også kunne endres med alder og tid.
Hvis dere hadde stående samleie, strammet du sannsynligvis musklene i bekkenet. Dette er en fin måte å øke trykket mot de indre delen av klitoris. Se artikkelen "Jeg får ikke orgasme når jeg har samleie". Hvis penisen kom inn i skjeden bakfra, kan det være at du kjenner det bedre enn hvis du ligger på rygg. Mange kvinner nyter den såkalte CAT postion. Da stimuleres den ytre delen av klitoris under samleiet.  
Det er bare omlag 30 % som nyter penis` bevegelser i skjeden. Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.  
Kanskje skal dere lære dere å stimulere hverandres kjønn til orgasme uten samleie? Da blir dere godt kjent med hva den andre nyter. Dere kan lese de vedlagte artiklene og snakke om det dere leser. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon