Hopp til hovedinnholdet

Er det ok å hoppe over mensen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei! jeg har snart gått på p piller i snart 2 år. men jeg pleier alltid og hoppe over mensen. bruker loette 28. har sikkert ikke hatt mensen på 1/2 år. og den siste måneden har jeg fått ekstremt mye innebygde kviser. det kommer sånn 1-2stk hver eneste dag over lang periode. har også fått litt mer hår i ansiktet. har dette noe med at jeg har hoppet over mensen? er det "ok" og hopper over mensen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 17 år!

Det å hoppe over mensen er ikke forbundet med noen fare. Det skader ikke kroppen på noen måte. Men den generelle anbefalingen er å ta en pause etter å ha hoppet over mensen to-tre brett.

Det er vanskelig å si om kvisene du har nå kommer av at du hopper over mensen. Nivået av hormoner vil kunne svinge og endre seg gjennom livet, og da kan vi for eksempel oppleve at vi får mer kviser.

Du kan forsøke å ta en uke med sukkerpiller og se om det hjelper, men det er ikke sikkert det gjør det.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon