Hopp til hovedinnholdet

Hun blødde i 3 mnd på cerazette. Kan hun bytte til p-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg gikk en stund på Cerazette (pga. hjerteproblemer i familien) men blødde konstant i 3 måneder så jeg bytta til vanlige Loette. Jeg har lyst til å få p-stav for å slippe å stresse med piller, men siden det er samme stoffer som Cerazette er jeg usikker på om det vil fungere eller om jeg bare får konstant mensen igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (16)

Det er dessverre mange jenter som opplever hyppige mellomblødninger på cerazette. Da er det veldig fint at du fikk byttet til Loette, som virker bedre på deg.

Du har rett i at det er samme hormonet i p-stav som det er i cerazette; gestagen. Siden du blødde konstant med det hormonet, er det også dessverre større sjanse for at du vil blø en del med p-stav, men det er ikke sikkert. Det er mindre mengde gestagen i p-stav enn det er i en pille, og det kan gjøre at du ikke blir plaget med konstante blødninger. 

Jeg kan dessverre ikke si noe om du vil få konstant mensen igjen eller ikke hvis du setter inn p-stav. Eneste måte å finne ut av det på, er å prøve.

Snakk gjerne med helsesøster eller lege på helsestasjon for ungdom der du bor om hva du bør gjøre.

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon