Hopp til hovedinnholdet

Samleie og glemt p-pille

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadd sex på fredag, så tok jeg p- pille på lørdag når jeg skulle ta den. Men så glemte jeg å ta en pillebpå søndag og merket ikke det før jeg skulle ta pillen på mandag. kan jeg bli gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Når man glemmer en p-pille slik at det går mer enn 36 timer mellom to piller kan sikkerheten bli redusert. Men hvor stor fare det er for graviditet, kommer litt an på hvilken pille du glemte og hvilken type p-piller du bruker. Glemte du en pille først eller sist på brettet, i forbindelse med "pillefri" uke, er faren for graviditet større enn om du glemte en pille midt på brettet. De fleste p-piller angir liten fare for graviditet ved å glemme en pille på rad to i brettet. 

Jeg råder deg til å lese i pakningsvedlegget til din p-pille, der står det råd angående glemte piller. Har du kastet det, finner du det på felleskatalogen.no. Søk på navnet til din p-pille og klikk på overfane pasientinformasjon.

Hvis du er usikker på om du kan være gravid, mensen uteblir eller du får symptomer på graviditet bør du ta en graviditetstest to - tre uker etter dette samleiet. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon