Hopp til hovedinnholdet

Blir det mere bivirkninger ved

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 14 år. begynte på p-piller (almina 28) får litt over en måned siden. jeg tok sukkerpillene den første måneden, jeg har sirka to uker igjen til jeg skal få mensen. men jeg lurer på om det er større risiko for bivirkninger di tre første månedene om jeg hopper over sukkerpillene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

De første månedene er det større sjanse for å få bivirkninger uavhengig av om man hopper over pausepillene eller ikke. Etter tre månder bruker som regel bivirkningene å forsvinne. 

Hvis du ønsker det kan du bare hoppe over pausepillene.En mulighet er å ta p-pillen kontinuerlig til du begynner å blø og så ta 4-7 dager pause, før du begynner på nytt brett. Et annet alternativ er å ta 2-3 brett i strekk før hver pillefrie periode. Du kan ikke ta pause før du har tatt minimum 21 p-piller, hvis ikke er du ikke beskyttet mot graviditet. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon