Hopp til hovedinnholdet

Mellomblødning etter en glemt p-pille, hva kan det bety?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg glemte å ta p-pillen (Almina 28) en mandag og oppdaget det ikke før jeg skulle ta tirsdags pillen, tok begge samtidig den ikveldn. Jeg fikk en mørk utflod dagen etter som har blitt til en litt kraftigere (vet ikke om jeg kan kalle det en blødning ennå) 2-3 dager senere og fortsatt like mørk. Er dette noe som kan vare helt frem til neste menstrasjon? Eller kan dette være starten på en syklus selv om det Ca er 2 uker til jeg egentlig skal ha den? Kan dette bety noe annet? Hilsen en litt skeptisk jente

Besvart 17.11.2018 18:12
 

Svar
Hei jente 20 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det er helt normalt å få en mellomblødning etter en glemt p-pille. Nivået av hormoner fra p-pillen i blodet blir litt lavere og det kan føre til blødning. 

Sikkerheten til p-pillene kan ha blitt redusert når det gikk mer enn 36 timer mellom to piller. Hvis du har hatt sex like før, eller de første syv dagene etter den glemte pillen, er det en liten mulig for å bli gravid. Det er størst fare for graviditet dersom du glemte en pille i starten på brettet, rett etter opphold fra virksomme piller. Ta en graviditetstest om to - tre uker dersom det er en mulighet for at du kan ha blitt gravid. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon