Hopp til hovedinnholdet

Har blødninger med p-stav. Hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei,jeg satt inn P-stav for ca 1 år siden, men nå så har jeg hatt blødninger nesten hver dag i 3 måneder,. Har mensensmerter og blør ganske mye. Hva burde jeg gjøre? Burde jeg ta den ut og bytte prevensjon. Har kjæreste og er ganske stressa for p piller, siden jeg er dårlig på å huske.

Besvart 25.11.2018 13:56
 

Svar
Hei!

Det du i første omgang kan gjøre er å snakke med legen/helsesøsteren/jordmoren din om å få skrevet ut resept på p-piller for en periode i tillegg til p-stav. Dette kan hjelpe å regulere og få blødningene i et bedre spor.
Om du ar hat usikker sex og ha blitt smittet med kjønnssykdom (soi) kan det noen ganger være årsak til at blødningene ikke gir seg. I så fall bør dere begge teste dere. Med p-stav er det ikke uvanlig å småblø innimellom. I en oppstartsfase kan det også være mer blødninger enn ellers.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Hva mener man med at ofre for menneskehandel ofte 'tilbakebetaler fiktiv gjeld'?