Hopp til hovedinnholdet

Glemte å ta pillen for mandagen...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 20 år som går på p-piller mercilon 28. Jeg har en fast partner og valgte å hoppe over mensen. Glemte å ta pillen for mandagen som var pille nr 11 på mitt andre brett. Og i dag er det tirsdag. Skal jeg fortsette å ta pillene? To på en dag? Hoppe over? Er jeg beskyttet mot graviditet? Trenger jeg å bruke kondom? Takk for svar

Besvart 06.12.2018 11:10
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no

Om man glemmer p piller så sier man at man skal ta den glemte pillen så snart som mulig og fortsette å ta pillene som normalt. Ifht Mercilon så gjelder det at dersom du har glemt bare én pille, dvs at det har gått mer enn 24 timer og mindre enn 48 timer, siden forrige pille, regnes du likevel som beskyttet mot graviditet. Dersom det går mer enn 48 timer anbefales det at man fortsetter med p piller og bruker kondom som tillegs prevensjon de nærmeste 7 dagene.

Håper dette var svar på det du spør om, legger ved noen artikler du også kan lese

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon