Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blør jeg midt i p-pillebrettet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på p-pillene oralcon i 7 mnd nå. De siste månedene har jeg fått en brunaktig blødning halvveis i brettet. Jeg tar alltid den pillefrie uka, men jeg får det uansett. På mitt nåværende brett har jeg fått kratfig og veldig klumete blødning. Hva forårsaker den brune blødningen og den klumpete? Hilsen en stressa jente

Besvart 19.02.2019 11:06
 

Svar
Hei!

Oralcon er en lavdose p-pille. Årsaken til at du får brunaktig utflod/blødninger er at det er litt lite hormoner i denne type p-pille. Du kan vurdere å bytte til annet p-pillemerke med mer hormoner for å unngå blødninger.
Noen ganger kan blødningene være kraftigere og noen ganger kan blodet som kommer ut ha levret seg og kommer da ut som klumper. Det gjør i seg selv ikke den store forskjellen. Det er uansett samme årsak til at det kan komme blødninger midt i et p-pillebrett med lavdose p-piller.

Det du også bør være klar over er at blødninger i seg selv også kan være tegn på smitte av kjønnssykdom (soi). Har du hat sex der det kan ha vært fare for smitte av soi (usikker sex) bør du  få tatt en test på kjønnssykdom. Slike tester får du tatt på helsestasjon for ungdom og hos legen din. Slike tester er gratis og evt. behandling er også gratis.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Den store vennskapsquizen. Er du en god venn?

Er det greit å ha sex med en venn?