Hopp til hovedinnholdet

Sittet lenge på fly, føler meg dårlig nå, bruker p-piller, er det blodpropp

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte på p-piller i starten av november (cerasett). Jeg er på ferie og tok fly i nesten 18 timer for ca 1,5 uke siden. På ett av flyene fikk jeg plutselig mage smerter og det føltes ut som at innvoldene mine kollapset sammen, dette kom og gikk. Nå har jeg blitt veldig solbrent, så kan ha noe med det å gjøre, men jeg får plutselig vondt i hodet. Har plutselig smerter i kroppen som kommer og går på forskjellige plasser. Jeg har syre som kommer i halsen min og er små svimmel til tider. P-pillene jeg går på gjør jo så jeg utelukker mensen, men jeg fikk noe i trusa, noe veldig lite, som ligna på en svart rød klump. Jeg vet at p-piller kan gjøre så du får blodpropp og det er ingen som jeg vet om som har hatt blodpropp i familien (snakket om dette på helsestasjonen da jeg skulle starte på p-piller). Jeg bare lurer veldig på om jeg kanskje kan ha fått blodpropp eller om dette har noe med solbrentheten å gjøre.....

Besvart 26.02.2019 23:08
 

Svar
Hei Jente 15, og takk for at d skriver til ung.no!

Det er veldig lite sannsynlig at dette dreier seg om blodpropp. Da vil man som oftest få vondt i ett av benene som hovner opp. Jeg tror ikke du trenger å bekymre deg for at dette er blodpropp.

Når det kommer til den svarte klumpen i trusen, vil man noen ganger få en liten gjennomblødning på P-piller, dette er ikke et tegn på blodpropp, og du trenger nok heller ikke bekymre deg for dette med mindre du har sterke magesmerter som ikke går bort, eller ikke slutter å blø.

Når man er i varmt vær, spesielt når man er vandt til å være i kulden vil man trenge mer vann enn ellers. Hvis man drikker for lite er det typisk å få vondt i hode og andre plasser på kroppen. Hvis man blir solbrent er det vanlig å bli slapp og ha vondt der man er brent.

Generelt vil jeg råde alle til å bruke solkrem. Solkrem vil beskytte huden mot å bli brent, beskytte mot hudkreft senere i livet samt. gi mindre rynker når man blir eldre.

Det er vanskelig å si sikkert hva som er årsaken til dine plager uten å undersøke deg først, så hvis du fortsatt er plaget, og du føler deg dårligere kan det være lurt å ta en tur til legen for en sjekk.  

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon