Hopp til hovedinnholdet

Startet med p-piller for 2-3 uker siden og blør fortsatt, er det normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg starta med p-pille for 2-3 uker siden. Starta med p-piller med en gang jeg fikk menstrasjon. Jeg holder fortsatt på med mensen og er for å si det sånn dritt lei! Er dette vanlig og kommer det til å slutte?

Besvart 26.02.2019 20:50
 

Svar
Hei jente 14 år!

Det er normalt å ha uregelmessige, og av og til litt langvarige blødninger den første tiden man bruker hormonell prevensjon. De fleste får etterhvert et regelmessig blødningsmønster, med blødninger kun i den uka man ikke tar piller eller tar "sukkerpiller". For noen kan det ta tre til seks måneder før blødningene stabiliserer seg. 

Jeg forstår dette er frustrerende og slitsomt, men råder deg å være litt tålmodig og fortsette med å ta pillene. Vedvarer et mønster med uregelmessige og langvarige blødninger i flere måneder kan du ta kontakt med legen du fikk resept på p-piller hos. For noen kan det da hjelpe å prøve en annen type p-piller. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon