Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok ikke p-pillene helt som jeg skulle. Når har jeg blødd mer enn før?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Fikk mens før den hormonfrie uken startet. Klarte ved et uhell å kaste brettet da jeg skulle ta pille 22 (første uten hormoner), så begynte på pille 1 på neste brett. Tok pille 2 før jeg begynte på de hormonfrie pillene (22-28) på dette brettet, da jeg fortsatte å ha mens. Jeg har nå blødd i litt over en uke, og normalen for meg er å blø i 3-5 dager. Startet ikke på p-pillene mens jeg hadde mens, men litt etter (uregelmessig). Tenker å fullføre de 7 hormonfrie dagene (er på dag 4) og håper at det gir seg snart. Blør en del, og pleier å blø veldig lite, så jeg er litt forvirret. Loette, Dette er første mens etter jeg startet på dem.

Besvart 28.02.2019 15:01
 

Svar
Hei!

Det er helt normalt at det kan bli litt uregelmessighet i blødningsmønsteret når du ikke har tatt pillene slik som forordnet. Du kan fint se dette an.

Det kan også forekomme uregelmessige blødninger når man bruker pillene slik man skal. Det gjelder også for Loette.

Spesielt de 3-4 første månedene etter oppstart med pillene, er det ganske vanlig å få litt uregelmessige blødninger.

Jeg vil anbefale deg å fortsette med pillene slik du har tenkt etter pillefri uke, og ta dem slik du skal. 

Dersom du nettopp har startet med p-piller, vil jeg råde deg til å ta de hormonfrie pillene på brettene de første 3-4 månedene. Om du da får regelmessige blødninger, kan du senere velge å hoppe over de hormonfrie pillene på noen brett, om du senere ønsker å ikke ha mensen.

Dersom du har hatt ubeskyttet sex (uten kondom) i den perioden du beskriver, vil jeg anbefale deg å ta en graviditetstest etter 3 uker.

Jeg legger også ved et par artikler som kan være nyttig å lese.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon