Hopp til hovedinnholdet

Har begynt med p-piller og har vondt i magen, burde jeg kontakte lege?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som akkurat har startet på p-piller. Jeg har slitet en del med kviser så legen min anbefalte "Loette". Jeg startet på dem 14. mars 2018, altså i går når jeg skriver dette. idag (dagen etter, hvor jeg tok en ny pille) har jeg smerter i øvre delen av magen (jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive hvor smerten ligger), det kan overhode ikke sammenlignes med menssmerter. Jeg forstår at p-piller har bivirkninger, men jeg har ikke lest av smerter i øvre mage er en av dem. Skal jeg kontakte lege, burde jeg være beskymret?

Besvart 19.03.2019 21:38
 

Svar
Hei jente 15 år

Det kan være vanskelig å si noe om hva magesmertene dine er, det kan være tilfeldig og det kan være p-pillene. Dersom smertene ikke er uutholdelige kan du kanskje se det litt an. Dersom du har store smerter og de vedvarer må du ta kontakt med lege. Ofte må man bruke p-piller over lengre tid før man evaluerer dem. Noen får bivirkninger i begynnelsen som går over etter en stund, andre får vedvarende plager. Da er det viktig å ta kontakt med lege så man kan få andre piller om plagene blir for store. 

Håper du blir fornøyd med p-pillene dine og at magesmertene dine er over. 

Legger ved noen artikler du kan lese.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

P-piller, p-ring og p-plaster - og fare for blodpropp

Vond arm

Kombinasjonspreparater (p-piller, p-ring og p-plaster) er trygge og sikre prevensjonsmetoder, men har også noen bivirkninger. Blodpropp er en sjelden, men alvorlig bivirkning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon