Hopp til hovedinnholdet

Hvordan starter jeg på nytt p-pillebrett?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på minipillene Cerazette, og er veldig usikker på hvordan jeg starter på et nytt brett. Jeg er nå snart ferdi med det første brettet, og begynte med den første pilla siden første mensen dag. Men det står jo dager bak på pillene også, spørsmålet er, skal jeg starte rett på den første pillen igjen eller skal jeg gå etter dager nå?

Besvart 26.03.2019 13:19
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Cerazette er en fin p-pille som bare inneholder hormonet gestagen. Det vil si at da har du ikke en uke "pause" slik man har med p-piller med østrogen.

Det er lik mengde hormoner i hver p-pille uansett hvilken ukedag det er. Det vil si at du begynner bare på nytt brett etter at du har avsluttet det forrige. Hvis du startet på en fredag så har du sikkert man-tors p-pillen igjen. Ta gjerne disse også før du starter på nytt brett. 

Dagene på brettet er bare til hjelp for at du skal huske hvilken dag du tok siste p-pille på. Du trenger ikke å følge dette hvis du ikke vil fordi alle p-pillene inneholder samme mengde hormoner. 

Husk også at mange får bivirkninger som humørforandringer, ømme bryster og uregelmessige- eller bortfall av blødninger. Dette er helt normalt og ikke et tegn på at du er gravid. Håper du blir fornøyd med p-pillen. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon