Hopp til hovedinnholdet

Kraftige blødninger på Almina28, normalt?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i det siste blødd mer mensen enn jeg skal, jeg blør i to uker om gangen og mengden med blod har vært ekstrem. Minner litt om den mensen jeg hadde før jeg begynte på p-piller. Jeg tenkte å bytte p-pillemerke, siden jeg har fått anbefalt dette. Bruker nå Almina 28. Den siste gangen jeg hadde mensen nå, blødde jeg ut store mørke klumper med blod. Klumpene kom innimellom med blodet, og varte i 2-3 dager. Har pleid å blø ut klumper før som har vært rundt 1 cm, men disse var kanskje over 5 cm. Ble nesten uvel av å se på det. Er dette farlig? Eller normalt?

Besvart 13.08.2019 20:42
 

Svar
Hei

Ja, dette kan jeg virkelig tro er slitsomt for deg. Det er ikke uvanlig at det kan komme klumper sammen med mensen. Dette kan oppleves litt ekkelt, og noen klumper kan være større enn andre, men det er heldigvis ikke farlig. 

Jeg synes absolutt at det kan være en god idè å forsøke å bytte p-pille merke og da fortrinnsmessig til en p-pille som inneholder litt mer hormoner enn det Almina 28 gjør. Det er nemlig ikke uvanlig at lavdoserte p-piller som Almina 28 kan gi uforutsette blødninger. Så ta kontakt med legen din eller helsestasjon for ungdom slik at du kan prøve en annen type p-pille.

Så store blødninger som du beskriver kan også på sikt gi en anemi ( blodmangel) Dette kan igjen gjøre deg slapp, sliten og ukonsentrert. Det kan derfor være lurt å ta noen blodprøver slik at du blant annet kan få sjekket blodprosenten din.

Husk at uforutsette blødninger/ langvarige blødninger også kan skyldes en seksuelt overførbar infeksjon f.eks klamydia. Har du ikke sjekke deg for dette, kan det være lurt å gjøre. Det er mulig å teste seg gratis på helsestasjon for ungdom. Lykke til. 

 

 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om P-piller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om p-piller