Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke p-piller for å få mindre blødning av p-stav?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har begynt på p-piller for å ikke få blødninger med pstav. Har dermed pstav inne i armen nå, men tok to p piller på en dag fordi jeg trodde at jeg hadde glemt. Er dette farlig? Blir det for mye hormoner nå som jeg allerede har tatt to p piller og har pstaven inne? Takk for svar :-) hilsen en bekymret jente

Besvart 13.08.2019 23:33
 

Svar
Hei jente 16 år!

Det er helt greit å bruke p-piller ved siden av p-stav for å kontrollere blødninger, men du kan ikke bruke alle merker. Man bruker å anbefale Micorgynon eller Oralcon daglig eller annenhver dag i noen måneder for å se om man får kontroll over blødningene. Ta kontakt med fastlegen din dersom du er usikker på om den p-pillen du har kan brukes sammen med p-stav. Lykke til.


Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon