Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om p-piller

Jente 17 år
 

Spørsmål

Har spørsmål om p-piller: 1. Går det an å bruke p-piller sammenhengende i flere år og fremdeles se ung ut, eller vil p-piller gjøre at du ser og lukter gammel ut tidligere? 2. Blir man lettere feit og uattraktiv på p-piller? 3. Vil ens dating preferanse endre seg pga. p-piller? Med det mener jeg utseende, lukt og andre ting en kan se etter i en partner. 4. Påvirker p-piller din avgjørelsesevne - tar lettere avgjørelser en ellers ikke ville ha gjort pga. hormonell effekt? 5. Er p-piller trygt å ta flere år sammenhengende uten mensen (f.eks i 10 - 30 år, hvis en ikke ønsker barn)?

Besvart 03.09.2019 18:20
 

Svar
Hei

Bra du spør om det du lurer på angående hormonell prevensjon.

1. P-piller påvirker ikke aldringen. 

2. Man blir ikke feit og uattraktiv av å bruke p-piller. Les mer her om hva forskning viser.

3. Nei jeg kjenner ikke til at p-piller virker inn på dating preferanser.

4. Nei jeg tror ikke p-piller påvirker avgjørelsesevnen. Kanskje det at man er beskyttet mot graviditet for noen kan føre til at man har sex oftere enn om man ikke bruker prevensjon? og kanskje oftere enn man egentlig ønsker? Jeg vet ikke?

5. Ja det er trygt å bruke p-piller i flere år uten "pause". Det er bedre å bruke p-piller i flere år uten pause enn å stoppe/begynne på p-piller. Det er forøvrig bedre å bruke langtidsvirkende prevensjon enn p-piller. Les mer i vedlagte artikler.

Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon