Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor sier legen at Cerazette er en minipille?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Har lest mange artikler her på ung.no at den eneste minipilla som er på markedet er Condulag. Men jeg har snakka med legen min, og jeg kan ikke begynne på p-piller pga stor fare for blodpropp. Har fått resept på cerazette og vinelle som både legen og farmasøyten har sagt er minipiller. Hvorfor står det da at det kun finnes en type?

Besvart 02.09.2019 10:55
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Jeg forstår at du er litt forvirret om du har fått oppgitt at Cerazette og Vinelle er en minipille, for det er litt misvisende. De er det vi kaller for gestagen p-piller

Det finnes flere typer på markedet, Cerazette, Desogestrel Orifarm og Vinnelle og disse er helt like. Gestangen p-pillen skal tas hver dag, uten pause.

Noen tenker at gestagen p-pille er det samme som minipille, men det er noen forskjeller. Gestagen p-pillen er litt sikrere enn minipillen og har lengre glemmemargin. Derfor skriver en sjelden ut minipiller til unge jenter, men velger gestagen p-piller i stede.

Gestagen p-piller gir ofte endret blødningsmønster. Mange mister blødningene helt, andre kan få uregelmessige blødninger.

Jeg synes du skal ta en prat med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Her kan du få god informasjon om p-pillene dine.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.
Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon