Hopp til hovedinnholdet

Når kommer menstruasjonen i gang etter en med. abort?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tok medisinsk abort 8.8.2019 og jeg blødde 2-3 uker etter aborten. Når får man mensen etter abort ? For jeg hadde sex 30.08.2019 og kondomen sprakk og han kom inni meg. Hva er sjansen for å bli gravid?! Jeg har helt panikk. Og jeg får ikke penger før mandag, og får ikke kjøpt nødprevensjon før mandag. Og da lurer jeg på hvem nødprevensjon er best ? Jeg har enda ikke fått noe mensen etter aborten. Men jeg har vært dårlig humør, humørsvingninger osv 1 uke nå, kan dette være tegn på at mensen er på vei igjen, føler alt har blitt så rotete etter aborten å jeg ikke har styringen på syklusen min og får helt panikk. Kan ikke bli gravid nå eller ta enda en abort da aborten var veldig sårt og vanskelig tema for meg. Etterpå også var den tøff. Trenger deres råd. Tusen takk for svar.

Besvart 02.09.2019 09:47
 

Svar
Hei


Så bra at du tok kontakt med oss I ung.no. Det viktigste først; Det er nok nødprevensjonen Ella One som er best å bruke I ditt tilfelle, den kan tas inntil 72 timer etter ubeskyttet samleie.  Det du også kan gjøre og som er det sikreste, er å sette inne en kobberspiral.  Du tar kontakt med fastlegen, kommunejordmor eller helsesykepleier, får en av dem til å skrive ut en resept til deg og sette spiralen inn innen 5 dager etter at du hadde sameleiet. Du kan ta ut spiralen igjen etter 14 dager, eller la den ligge og være din prevensjon.

Det er veldig individuellt når man får menstruasjonen tilbake etter en abort, men for de fleste er den tilbake 4 -6 uker.  Den første menstruasjonen er ofte kraftigere og mer langvarig enn normalt, så humørsvingningene du kjenner er kanskje et tegn på at den er på vei tilbake.  Ella One kan føre til at du får blødninger og/eller at menstruasjonen blir forsinket. 

Trenger du noen å prate med etter aborten? Ta kontakt med oss I Amathea og få en etterabort samtale.  Det kan hjelpe godt å snakke om det som er vondt og sårt.

Jeg har lagt ved et par artikler som du kan lese, blandt annet en om Amathea

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon