Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta p-pillene mine etter jeg tok angrepille?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde ubeskyttet samleie og han kom inni meg for noen dager siden, så en dag etter det glemte jeg å ta p-pillen min, så jeg bestemte meg for å kjøpe angrepille, nå er det 3 dager siden jeg tok den, å jeg blør som en foss, kan jeg da starte med p-pillen i dag, selv om det står at jeg skal vente 5 dager helst, og er det normalt å få mensen nå selv om det egentlig er 1 uke til jeg skal få det?

Besvart 02.09.2019 09:17
 

Svar
Hei!

Det er flott at du tar angrepille (nødprevensjon) når du glemte å ta en p-pille etter du hadde ubeskyttet samleie.

Av det du skriver forstår jeg det som at du har tatt angrepillen som heter EllaOne. Når du tar EllaOne må man vente i 5 dager med å ta din faste prevensjon. Grunnen til det er at effekten av EllaOne kan ødelegges av annen hormonell prevensjon. Så du må vente til det har gått 5 dager før du tar p-pillene dine igjen.

En vanlig bivirkning av nødprevensjon er at mensen kan komme tidligere eller senere enn forventet. Derfor er det normalt at du blør nå.

Du bør ta en graviditetstest 3 uker etter samleiet.

Om du fortsatt er i tvil kan du ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du også ta gratis graviditetstest.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon