Hopp til hovedinnholdet

Glemt p-pille

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Det har seg slik at jeg går på p-pillene almina. Jeg pleier å ta disse rundt klokken 17 stort sett. Fredag så tok jeg den til klokken 17. Lørdag skulle jeg bort, men glemte å ta med meg brettet med piller.. kom hjem seinere på søndag enn det jeg hadde tenkt og fikk ikke tatt pillen før 18 tiden. Hadde sex på søndag morgen og er redd for å bli gravid. Hvor stor er sjansen? Jeg har googlet og sett at det er mellom 12-48 timer men til meg så ble det vel rundt 50 timer hvis jeg har regnet rett. Har fått tatt pillene til rett tid hver dag etter det. Takk for svar!

Besvart 02.09.2019 15:00
 

Svar
Hei

Så bra at du tok kontakt med oss I ung.no.  Det du har googlet deg frem til er også det vi går ut fra .

Dersom du har glemt bare én pille (det vil si der det har gått mer enn 24 timer, men mindre enn 48 timer, siden forrige pille), uansett hvor du er på brettet, regnes du fortsatt som beskyttet mot graviditet.

Det vil si at du nesten er innenfor, da det er 49 timer siden siste pille når du tar neste på søndag.  Hvis du vil være helt sikker kan du ta nødprevensjon I tillegg.  Ellaone er den mest effective.  Den utsetter eggløsning og må tas så fort som mulig etter ubeskyttet sameleie,  innen  5 dager. Hvis du velger å ta nødprevensjon må du ikke bruke p-pillene dine før 5 dager etter inntaket av nødprevensjonen.  I den tiden bør du bruke kondom ved samleie eller avstå fra sex. Etter 5 dager begynner du på nytt brett på p-pillene dine. Det vil da ta 7 dager før du er beskyttet mot graviditet igjen.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt.
Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon