Hopp til hovedinnholdet

Startet på p-piller rett før mensen, har nå hatt blødninger i over en uke

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei. jeg begynte på p piller ett par dager før mensen dagen min ... noe jeg vet jeg ikke skulle... fikk mensen 1 uke senere og har mensen normalt i 4 dager og smerten bare første dagen men nå har jeg hatt mensen i 1 uke og har litt vond hver dag noe jeg aldri har hatt før... er dette normalt ? kommer jeg til å blø lenge?

Besvart 04.09.2019 21:50
 

Svar
Hei jente 20 år!

Det er normalt å oppleve uregelmessige blødninger de første månedene man bruker p-piller. Når man starter på andre tidspunkt enn i starten på en mens, er det litt økt risiko for slike mellomblødninger. 

De viktigste grunnene til at det er anbefalt å starte med p-piller i starten på mensen er at graviditet da er utelukket, menssyklusen blir mindre påvirket og man er beskyttet mot graviditet med en gang. 

Hvis graviditet var utelukket før du startet er det ikke noe problem at du har startet før mensen. Det er litt vanskelig å svare deg på hvor lenge du vil blø nå. Fortsett å ta pillene hver dag til omtrent samme tid, og ta pause fra virksomme piller slik at du får mensen de første månedene. Etterhvert når kroppen har vent seg til pillene og du ikke har mellomblødninger lengre, kan du hoppe over mensen av og til hvis du ønsker. Men det å hoppe over mensen kan også føre til mellomblødninger. 

Du skriver også at du har vondt hver dag, noe du ikke har hatt før. De fleste opplever å ha mindre vondt under mensen etter de har startet med p-piller. Hvis denne smerten vedvarer eller blir verre, kan du ta kontakt med fastlegen din eller helsesykepleier

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon