Hopp til hovedinnholdet

Hjelper p-stav på mensensmerter også?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Hjelper p-stav på mensensmerter også? Vist ikke hvilke andre prevensjonsmidler hjelper? Takk på forhånd hilsen jente 16

Besvart 08.09.2019 19:52
 

Svar
Hei jente 16 år!

De fleste som starter med hormonell prevensjon opplever å få mindre blødning og smerter under mensen. Den hormonelle prevensjonen hindrer eggløsning og man får en mindre bortfallsblødning styrt av hormonene i prevensjonen, ikke en helt vanlig mens. Det er litt ulikt hvilken type hormonell prevensjon som passer best for den enkelte. 

I pakningsvedlegget til p-staven Nexplanon står det følgende:  Menstruasjonsblødningene kan komme med uregelmessig mellomrom ved bruk av Nexplanon. Dette kan være bare lett sporblødning som ikke krever et bind, eller kraftigere blødning, som ser mer ut som en sparsom menstruasjon og krever hygienisk beskyttelse. Det kan også hende at du ikke får blødning i det hele tatt. 

De som får en sjelden og liten bløding, har også mye mindre vondt. Ta kontakt med fastlegen din, eller helsestasjon for ungdom. Der får du råd og hjelp til å finne ut hvilken prevensjon som passer best for deg. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon