Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine maser om prevensjon

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år og jeg har kjæreste. Jeg og kjæresten min har hatt sex en gang, vi brukte kondom og alt gikk helt fint. En dag spurte jeg foreldrene mine om jeg og kjæresten kunne overnatte, de sa nei og tok opp temaet prevensjon. De har mast på meg om prevensjon i over et år nå. Jeg begynner å gå temmelig lei av maset. Jeg har ikke lyst på prevensjon, jeg føler ikke at det er nødvendig og jeg føler meg ikke klar for å få det. Jeg vil virkelig sove med kjæresten min. Hva skal jeg gjøre? Hilsen jente 16år.

Besvart 09.09.2019 21:36
 

Svar
Hei

Så flott at dere brukte kondom første gang dere hadde sex. Kondom beskytter dessverre ikke like bra som annen prevensjon (p-piller, p-stav, spiral). 

Du lurer på hva du skal gjøre. Om du ikke vil høre på dine foreldre, synes jeg du skal ta deg en tur innom helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom.

Mange jenter føler at de ikke er klar for prevensjon, men på en annen side er det alltid en potensiell mulighet for å bli gravid hvis man ikke beskytter seg.

Foreldrene dine ønsker bare det beste for deg når de ikke tillater kjæresten din å overnatte før dere har ordnet med god prevensjon.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon