Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å miste mensen etter p-stav?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg fikk tatt ut p-staven min for 4mnd siden. Da jeg hadde p-staven i hadde jeg mensen vertfall 50% hver mnd i 2,5år. Nå som jeg har tatt den ut har jeg ikkje mensen lengre har ikke hatt mensen på 4mnd. Jeg vet at jeg ikke er gravid eller noe slikt. Er det normalt å miste mensen etter p-stav? Har bare litt mørk rødlig, gelé aktig utflod. Har hatt litt forskjellige konsistenser og farger på utfloden. Har dette noe med at jeg har hatt ut p-staven? (Har fast kjæreste så ingen kjønnssykdommer elns) Mvh stresset jente

Besvart 12.09.2019 09:07
 

Svar
Hei

Etter at p-staven er fjernet, kommer vanligvis eggløsningen i gang innen en periode på seks til tolv uker. Utfloden som du beskriver kan tyde på at du holder på å få tilbake mensen, kroppen din trenger bare litt tilvenning for å komme tilbake slik den var før.  

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Har du ikke fått tilbake mensen innen 6 måneder kan det være lurt å få en vurdering hos fastlegen din. Lykke til. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon