Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha p piller nå, fordi jeg har sterke mensensmerter.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge slitt med akne og har no fått en krem av hudlegen min. Vist den kremen ikke gir seg, så må jeg begynne på p piller. Kremen skal jeg prøve ut i 3 måneder. Det eneste problemet er at jeg vil ha p piller nå, fordi jeg har sterke mensensmerter de første dagene under menstruasjon. Jeg har spurt mamma mange ganger, men får alltid et strengt nei og at jeg må vente de 3 månene for å se om kremen virker. Mamma tror at jeg er utålmodig og har bare lyst på p piller for huden min. Det jeg lurer på er hva jeg kan si til mamma sånn at hun forstår at jeg ikke bare vil ha p piller til huden min, men faktiskt vil ha p piller til mensensmerter.

Besvart 12.09.2019 17:30
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Det er slitsomt med sterke mensensmerter. 

Kan du snakke med din mor om dette på nytt, forklare for henne hvordan du har det? 

Kanskje kan du også spørre henne hva hun mener om p-piller? Er hun redd for at du skal ha seksualitet, samleie med noen, hvis du begynner på p-piller? Kanskje tenker din mor at det å gå på p-piller på en måte legitimerer det/gjør det lovlig eller lettere? Kanskje vil dere få en god samtale om dette med seksualitet med andre? 

Hvis hun ikke vil at du skal starte på p-pillene før de tre månedene er gått, kan du kanske bruke Paracet/ibux de først dagene av menstruasjonen? Se den vedlagte artikkelen om mensen, sånn er det. 

Du kan også snakke med helsesykepleier om dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon