Hopp til hovedinnholdet

Tar det tid før en slutter å blø når en starter på p-piller?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som lurer på: jeg har akkurat starter på p-piller, og jeg har en p-pille som heter Desogestrel Orifarm (tror jeg) og den skulle stoppe blødningene under mensen. Er det sånn at hvis jeg tar en pille første dagen jeg har mensen at det stopper helt å blø, eller tar det litt tid? Og dersom det er sånn hvor lang tid vil det ta?

Besvart 13.09.2019 05:51
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Det kan ta litt tid før du slutter å blø når du starter på p-pillene. Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar før du slutter å blø. Det er forskjell fra person til person hvordan en reagerer når en tar p-piller. 

Disse p-pillene er en gestagen p-pille, og de gir ofte forandret  blødningsmønster. Mange mister blødningene helt, andre kan få uregelmessige blødninger.

Sex og samfunn skriver: 

"Det er vanskelig å si hvordan blødningene vil bli med gestagen p-piller. De fleste blir helt uten blødninger. Noen fortsetter å ha regelmessige blødninger, men oftest mye mindre enn ved en vanlig mens. Andre får uregelmessige blødninger som kommer og går.

Gestagen p-piller vil gi deg lik beskyttelse mot graviditet uansett hvordan blødningsmønsteret blir."

Du kan lese mer om akkurat denne p-pillen i den vedlagte lenken. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om dette. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon