Hopp til hovedinnholdet

Trygt å ha samleie?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har en syklus på 30 dager, og fikk alltid mensen 21. Eller 22. hver mnd uten prevansjon. Jeg begynte på p-piller for en stund siden, og jeg får fortsatt mensen 21. Eller 22., selv om jeg ikke har kommet til placebopillene enda, ofte litt under en uke før. Da har jeg ikke mensen dagene jeg tar placebopillene, fordi den er allerede ferdig. Er det da trygt å ha samleie dagen eller uka jeg begynner på nytt brett? For da har jeg ikke tatt hormoninnholdene piller på en uke.. (jeg brukte loette, men byttet til mercilon i håp om at det skulle ordne det, men det har det ikke)

Besvart 14.09.2019 14:28
 

Svar
Hei

Ja, dersom du følger bruksanvisningen til p-pillene du bruker så blir du ikke gravid etter samleie. Mensen kan være noe uregelmessig, det er ikke uvanlig.

Legger ved et par artikler.

Lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon