Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har jeg blod i utfloden?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-piller Almina siden januar/ februar 2019. Har aldri hatt blødninger mens jeg gikk på p-piller Almina ( utenom pillefriuker). Forrige uke begynte jeg å «blø» selvom jeg tar p-piller til samme tid hverdag. Jeg har heller ikke hoppet over mensen som kan føre til blødninger. Det er heller ikke mensen eller blødning- men blod i utflodet. Jeg får blod i utflodet etter jeg har tørka meg etter dobesøket. Noen ganger er det mye blod i utflodet, noen ganger lite og Noen ganger ingenting.Jeg har fast partner i over 1 år nå, og jeg har heller ingen symptomer til kjønnssykdommer. Jeg har blod i utflodet i 2 uker nå og jeg lurer på hva jeg skal gjøre og hvorfor skjer det?

Besvart 22.09.2019 19:55
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du skal ikke bekymre deg. Det du opplever er det vi kalle spotblødning. Det er en normal bivirkning av p-pillene, og kan komme selv om det aldri tidligere har skjedd :-)

Siden du ikke har hatt ubeskyttet sex med ny partner, tenker jeg heller ikke at dette kan være på grunn av noen kjønnsykdom.

Jeg vil regne med at blødningene dine vil bli borte etter neste mens :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon