Hopp til hovedinnholdet

P-piller og mellomblødninger

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Begynte med Loette ved første menstruasjonsdag. En vanlig lengde på menstruasjon på meg er rundt 3-5 dager, men har i skrivende stund har den vart i 11 dager. Fargen på blodet endrer seg også. Rundt mens-dag 6 var det bruntish, dagen etter var det vanlig rødt som ved første mens-dag, og slik endrer det seg. Er dette normalt ved oppstart av p-piller? Har aldri brukt p-piller eller hormonell prevensjon før.

Besvart 22.09.2019 13:41
 

Svar
Hei

Det er vanlig med mellomblødninger ved oppstart av p-piller. Som regel forsvinner mellomblødningene før det har gått 3 måneder. Farven på mellomblødningene er også forskjellig etter hvor mye du blør. 

Fortsett med p-pillene slik du skal, sp vil nok blødningene forsvinne etterhvert. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon