Hopp til hovedinnholdet

Uvanlig menstruasjon, kan jeg være gravid.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg fikk mensen noen dager før pillefri uke. Jeg går på loette og har gått på det i over et år. Dette har aldri hendt før og jeg pleier å få mensen på den 4. Pillefrie dagen, men denne gangen kom den Noen dager før pillefri. Blodet som kom i starten var veldig brunt men etter noen dager ble det friskt og rødt. Jeg blødde VELDIG lite nesten bare spotting og hadde ikke mensensmerter. Jeg tok p pillene mine som vanlig og hadde den pillefrie uken men mitt i den pillefrie uken sluttet jeg og blø og fikk mensensmerter... er dette normalt eller er det noen sjanse for at jeg er gravid? Har hatt sex uten kondom to ganger denne måneden og er veldig redd og stresset for å bli gravid! Hvis jeg er gravid, kan jeg ta abort uten at mamma og pappa vet det? Hvordan er det med fravær fra skolen for å ta abort??? Hvordan foregår en abort? Vh J16

Besvart 24.09.2019 14:50
 

Svar
Hei

Så bra at du tok kontakt med oss I ung.no.  Jeg kan dessverre ikke fortelle deg om du er gravid eller ikke ut fra de opplysiningene du har gitt.  Dersom du har tatt p-pillen som beskrevet på pakningsvedlegget, altså en pille om dagen, er sjansen svært liten for at du er gravid, men det er viktig å ha I bakhodet at p-pillen ikke er 100% sikre

Du forteller at blodet som kom først var brunt, det betyr at det var gammelt blod.  Hvis du av en eller annen grunn hadde hatt en blødning noen dager før, for eksempel I forbindelse med samleie, kan det være det blodet som ikke har kommet ut med en gang . Når ikke blødningen kommer ut med en gang vil den bli brun.  Du forteller deretter at det kom friskt blod etter noen dager.  Var det på den tiden du pleier å få en blødning?

Når man går på p-piller kan man noen ganger oppleve at menstruasjonen blir uregelmessig.

For å være sikker, kan det være greit å ta en graviditetstest. Gratis tester får du hos Amathea, helsesykepleier på skolen og på helsestasjon for ungdom.

Når du er over 16 år kan du velge om du vil fortelle om en evt. abort til din mor og far.  Medisinsk behandlign  er gyldig grunn for fravær fra skolen.  Du vil evt. få en bekreftelse på sykehuset.

Jeg har lagt ved en artikkel om abort som du kan lese.

 

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon