Hopp til hovedinnholdet

Gravid ? Glemt en p-pille og ikke tatt 21 p-piller før jeg tok pillefri .

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på almina 28. Jeg opplevde en dag at jeg glemte en rød pille, endte opp med å ta to på samme dag. Jeg fikk mensen noen dager etter ikke gått 21 dager hvor jeg har tatt rød, og tenkte at jeg kunne ta mensenuken hvor jeg tar hvite tidligere siden jeg fikk mensen. Jeg har nå hatt en uke (bare tatt hvite) og har hatt ubeskyttet samleie. Men starter på rød nå.. kan jeg ende opp med å bli gravid?

Besvart 27.09.2019 12:26
 

Svar
Hei

Du skal alltid ha tatt minst 21 p-piller før du tar en pillefri uke. Du skriver ikke noe om hvor lenge det gikk mellom p-pillen du hadde glemt og den du tok føre så her er to mulige alternativer.

Dersom du har glemt en rosa tablett, og det er mindre enn 12 timer siden tabletten normalt skulle vært tatt, skal du ta den glemte tabletten umiddelbart og fortsette som normalt (ta neste tablett til vanlig tid) til brettet er tomt.
Dersom du har glemt en rosa tablett, og det er mer enn 12 timer siden den normalt skulle vært tatt, er det en risiko for at du kan bli gravid. I så fall gjør du følgende:
  • Ta den glemte tabletten umiddelbart, selv om det betyr at du tar to tabletter på samme dag.
  • Fortsett å ta tablettene til brettet er tomt.
  • Bruk i tillegg ikke-hormonell prevensjon (for eksempel kondom) de neste 7 dagene.

Brukte dere ikke kondom kan det være en mulighet for at du kan ha blitt gravid. Får du ikke noen blødning neste gang det er meningen du skal blø. Ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. Der kan du ta en graviditetstest.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon