Hopp til hovedinnholdet

Jeg har uregelmessige blødninger etter at jeg fikk p-stav

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år og tok p-stav i januar. Før hadde jeg regelmessig mensen, og blødde mye tre dager også var jeg ferdig. Nå som jeg har p-stav så gikk jeg uten ca 1 mnd, men nå har jeg hatt mensen i over 1 mnd. Nå er det litt av og på. Kan gå en dag-en uke uten også plutselig får jeg det igjen. Er det noe jeg kan gjøre for å stoppe blødningen? Er veldig irriterende:/ Tusen takk på forhånd!

Besvart 27.09.2019 13:49
 

Svar
Hei!

En vanlig bivirkning av p-stav er uregelmessige blødninger. Noen jenter som får p-stav mister mensen helt, noen har mensen slik de hadde det før de fikk p-stav og noen opplever uregelmessige blødninger. Det høres ut for meg som at du er i den siste kategorien.

Når man får lagt inn p-stav må man forvente at man opplever uregelmessige blødninger de første 6 månedene. Du la inn p-stav for 8 måneder siden. Det kan hende at det er slik du kommer til å blø så lenge du har p-stav. 

Noen jenter har effekt av å bruke en kombinasjonspille over 3 måneder samtidig som man har p-stav. Får å prøve dette må du ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor, eller fastlegen din. Helsesykepleier/fastlege kan skrive ut p-piller til deg (dersom du kan bruke dette). Håpet er at p-pillene skal bygge opp slimhinnene i livmoren som så kan støtes ut når man slutter å ta p-pillene slik at man "blør ferdig". Du skal være klar over at dette ikke alltid fungerer slik man ønsker. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsestasjon for ungdom der du bor og snakke med dem om dette. Kanskje er ikke p-stav det riktige prevensjonsmiddelet for deg. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon