Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på 21 dagers p-piller, glemte å ta p-pilla tirsdag og torsdag

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på 21 dagers p piller. Jeg glemte å ta p pilla tirsdag 21.30 (vanlig tid) og tok den dagen etter på onsdag kl (07.30 ca). Så tok jeg pille til vanlig tid 21.30. Dagen etterpå glemte jeg igjen å ta pilla, så på fredag tok jeg pillen for torsdagen (09.30 ca) og så p pille til omtrent vanlig tid på kvelden. Så to piller pp onsdag og fredag. Det har derimot ikke gått 48 timer mellom hver pille, og heller ikke 36. Er jeg fortsatt beskyttet mot graviditet?

Besvart 30.09.2019 18:34
 

Svar
Hei jente 16 år!

I pakningsvedlegget til de fleste p-piller står det at du er trygg så lenge det ikke går mer enn 36 timer mellom to piller. Jeg vil derfor tro at dette skal gå bra, selv om det skjedde så tett. Men hvis du snart skal ha mensen, kan du for sikkerhetsskyld hoppe over mensen neste gang, det vil gjøre deg enda tryggere. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon